• TV/Bredband och telefoni

  Minnebergs Samfällighet har tecknat gemensamma avtal för de boende vad gäller TV, IT (bredband) och telefoni. Kostnaden för gruppavtalen betalas av resp. förening och ingår i de boendes månadsavgift.

  Kabel-TV via ComHem

  Följande ingår i månadsavgiften du betalar till föreningen:

  • Ett dussintal analoga TV-kanaler
  • Digitala kanaler: SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, Kunskapskanalen, TV4, TV6 och AxessTV
  • 2 st programkort per lägenhet
  • Årlig kortavgift

  Vill du ha ytterligare kanaler, kontaktar du själv deras Kundtjänst: tel 0771-55 00 00 eller deras hemsida: www.comhem.se. För information om vilka kanaler som ingår i dagsläget, och vilken frekvens de finns på, se Samfällighetens hemsida, www.minneberg.com under Service

  Möjlighet finns också att teckna ett privat avtal med ComHem om telefoni och datatjänster – Internet – via TV-uttaget, OBS! Detta ingår ej i månadsavgiften, utan betalas av den enskilde. (Se också nedan under Bredband.)

  IT / Bredband

  I månadsavgiften till föreningen ingår också gratis bredband via Telenor. I varje lägenhet finns en liten dosa installerad innanför dörren (högt upp), och till den kopplar man datorns internet-kabel. Har man en dator med trådlös uppkoppling behövs en router som man kopplar till dosan. Exakta anvisningar om hur man kommer igång får man när man tillsammans med inloggningsuppgifterna när man tecknat sitt avtal.

  För att teckna ett abonnemang hos Telenor så ring deras kundtjänst, tel 020-222 222 och tala om att du bor i Tranan, Minneberg och att föreningen har gruppavtal om gratis bredband för de boende.

  Telefoni

  Samfälligheten har också tecknat avtal med Telenor om telefoni. Det innebär att du som boende kan teckna ett telefonabonnemang hos dem gratis. Du betalar bara för samtalskostnaden och slipper abonnemangsavgiften, vilken betalas av föreningen. Du kan använda samma telefonnummer som du har idag, ring deras kundtjänst på tel 020-222 222, så hjälper de dig med flytten av numret.

  För att kunna ringa med Telenor behövs en router som kopplas in i dosan som sitter i varje lägenhet precis innanför dörren. Den får man när man från Telenor när man tecknat ett avtal om telefoni. Om man även har bredbandsuppkopplingen via dem, kopplar man istället sin internetkabel till routern, eller surfar trådlöst via den.