• Renovering

  Renovera din lägenhet

  Ibland vill eller behöver man renovera sin lägenhet. För att måla om väggar och tak, tapetsera om, byta köksluckor och skåp och lägga om golvet behövs inget tillstånd. Men ska du flytta en vägg, renovera köket eller badrummet, glasa in balkongen, sätta upp markis etc måste du ha tillstånd från styrelsen. Som bostadsrättshavare är du ansvarig för att följa lagar, myndighetskrav och föreningens stadgar. Inte minst för att minska risken för skador på fastigheten vid renovering. Kontakta föreningens förvaltare eller styrelsen för vägledning.
  Reglerna för renovering är gemensamma för hela Minneberg, läs på Minneberg Samfällighets hemsida, här hittar du också blankett för ansökan.

  Regler för renovering + ansökningsblankett >

   

  Parkering entreprenörer i Brf Tranan

  Den som renoverar eller bygger om åt lägenhetsinnehavaren bör parkera på gästplatserna. P-tillstånd ges inte till entreprenörer som inte är anlitade av föreningen i sig. Vänligen informera entreprenören om vad som gäller. Många ställer sig i den lilla ”halvrondellen” utanför 94:an – 96:an men där gäller stoppförbud eftersom denna vägsnutt ligger i anslutning till en korsning, dessutom så hindrar dessa för de handikapptransporter som ofta förekommer där samt för de två p-platser som finns där. Det finns två parkeringsfickor i vårt område på gatan men där får man parkera max 30 minuter dygnet runt, och detta skall respekteras då boende ofta vill lossa och lasta från dessa fickor.

  Visa hänsyn

  Att bygga om medför en hel del oljud för grannarna… Sätt gärna upp en lapp på anslagstavlan som talar om att du håller på att bygga om i t.ex. köket, och när arbetet beräknas vara klart. Då får vi grannar mer förståelse för att det borras och hamras i väggarna och vet att det snart har ett slut… Ljudliga arbeten får endast utföras vardagar kl. 8.00 – 19.00 och lördag-söndag kl. 11.00 – 15.00.

  Tranans färger

  För att området ska se enhetligt ut är det viktigt att Tranans färger följs om du t.ex vill måla om ditt staket. De här kulörerna är det som gäller:

  S5020-b90g – grön till staket.
  S5030-y90r – mörkröd till fönster o plåttak mm.
  S2020-G – mintgröna till ett fåtal stolpar vid entré.
  S4030-y60r – den gammelrosa som finns på ett antal fönster. (
  S0502-y vit – till putsad fasad på ett fåtal ställen.
  S1010-y30r – ljusgul fasadfärg

  Markiser som styrelsen rekommenderar:

  Sandatex:
  Vit 1593
  Grön 0867
  Grå 9415
  Mörkröd 84

  ROT-avdrag

  Skatteavdrag ges för tillfället på arbetskostnaden. Mer information om ROT-avdraget hittar du på Skatteverkets hemsida, www.skatteverket.se under Privat/Skatter/Fastigheter och bostad/Rot- & rutarbete >.