• OVK-kontroll

  by  • 10 juni, 2021 • Aktuellt

  I höst är det dags för OVK i Tranan. OVK står för Obligatorisk Ventilationskontroll och utförs vart sjätte år. Då kontrolleras att ventilationen i lägenheterna uppfyller lagskriven standard och fungerar som den ska.
  I år kommer vi också att passa på att rensa kanalerna.

  OVK-kontrollen startar i oktober runt vecka 40. Avisering sker innan besiktningsmannen ska komma, och det är viktigt att de släpps in på aviserad tid. I aviseringen kommer det att framgå var du kan lämna dina nycklar om du inte är hemma den dagen.
  Innan besiktningen bör du göra rent filtren ordentligt i ventilerna ovanför fönstren och i badrummet och ev byta om det behövs. Köksfläktens filter ska också rengöras och bytas om det behövs. Nya filter finns att köpa på Panncentralen. OBS! En spisfläkt med motor­driven fläkt eller en kolfiberfläkt får inte vara inkopplade på frånlufts­kanalen.

  Den som missar den första aviserade tiden får en ny avisering med ny tid direkt. Om man skulle missa även den andra tiden så debiteras den boende 750 kronor (inklusive moms) för ett extra återbesök.

  Vet du redan nu att du kommer vara bortrest runt vecka 40-42 så kontakta styrelsen eller se till att en granne/släkting kan släppa in besiktningsmannen.

  Mer information och påminnelse kommer när det närmar sig.

  About